top of page

Openingsbijeenkomst

‘De poppenspeler van Warschau’

(Wilde Eend Producties)

Datum: zondag 25 september 2022

Tijd: 15.00 uur - 16.45 uur

Locatie: De Buorskip, Beetsterzwaag

Voor wie?

De voorstelling is voor alle belangstellenden.

Entree: € 12,50 (inclusief koffie/thee/hapje en drankje).

Voor deelnemers aan een gehele cursus 2022-2023 is de entree gratis.

Dit geldt niet voor deelnemers aan de inhaalcursussen 2020-2021.

De-poppenspeler-van-warschau.jpg

Warschau 1939. De Duitsers vallen Polen binnen en de Tweede Wereldoorlog begint. Mika Hernsteyn, een joodse tiener probeert te overleven in het getto van Warschau. In een oude jas van zijn opa, vol met verborgen zakken, vindt hij enkele handpoppen. Samen met zijn nichtje Elly brengt hij die tot leven. Met hun poppenspel vrolijken zij zieke kinderen op en andere inwoners van het getto. Iedereen heeft het over de magie van die poppenspelers die niet alleen afleiding, maar ook troost bieden.

Tot Mika op een dag staande wordt gehouden door een Duitse soldaat en gedwongen wordt tot een geheim leven. Dat levert zowel gevaren als kansen op. Wanneer het getto wordt ontruimd lijkt ontsnappen niet meer mogelijk. Wie overleeft die hel op aarde? Welke keuzes kun je nog maken als het er echt op aankomt?

‘De poppenspeler van Warschau’ is een ontroerend verhaal over levens die zich verweven, bezien vanuit het perspectief van vriend én vijand. Een vertelling over hoe de hoop levend blijft zelfs in tijden van oorlog en chaos. Deze muzikale vertelvoorstelling duurt 75 minuten en is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Engels-Duitse schrijfster Eva Weaver. Zij gebruikte ware feiten en werkelijke personages als basis voor haar roman.

Trio-Wilde-Eend-met-Juul-Beerda-sepia.jpg
bottom of page