top of page

Opening seizoen 2019-2020 

zondag, 29 september 2019

Op zondagmiddag 29 september a.s. opent Fries leerhuis Olterterperkring het nieuwe cursusseizoen met de theatervoorstelling ‘Goh’ door Roeland Busschers, Dick van Veen en de klezmergroep ‘Mesjogge’.

‘Goh!?’

 

Twee rebbes nemen ons mee in de bijzondere wereld van de Tora. Een vrolijke, speelse voorstelling van vijf kwartier, waarin ons een spiegel wordt voorgehouden over gastvrijheid, meningsverschillen, vriendschap, interpretatie, verbondenheid. Kortom: de hele wereld! 

 

De middag sluiten we af met een hapje en drankje.

Locatie: De Buorskip, Vlaslaan 26, Beetsterzwaag

Aanvang: 15.30 uur

 

Voor wie?

De voorstelling is bestemd voor alle deelnemers van Fries Leerhuis Olterterperkring. Belangstellenden zijn daarnaast van harte welkom.

Kosten: Voor deelnemers aan een van de cursussen van Fries Leerhuis Olterterperkring is de entree gratis. Voor belangstellenden (losse bezoekers) is de entree € 12,50 (inclusief koffie/thee/hapje en drankje).

Roeland Busschers studeerde theologie in Utrecht en Jeruzalem en is een leerling van prof. Yehuda Aschkenasy z.l. bij wie hij afstudeerde in Talmoedica. De geboeidheid voor de joodse traditie, het samen leren, is altijd gebleven. 

Dick van Veen is acteur. Hij speelde bij diverse gezelschappen. In Diever speelde hij bij het Shakespearetheater een veelheid van (hoofd)rollen. Als geestelijk verzorger bij het gevangeniswezen en in de forensische psychiatrie was Dick betrokken bij verschillende theaterproducties.

Klezmergroep Mesjogge bestaat uit vier ervaren muzikanten die muziek brengen uit de Joodse wereld. Naast het programma ‘Goh!?’ treedt de groep ook regelmatig zelfstandig op tijdens concerten en bij andere gelegenheden.

Bezetting:

– Miranda Manrho - viool en zang;

– Gerben Renting - percussie, accordeon en zang;

– Gea Kamphuis - contrabas en zang;

– Pieter de Roest - piano, gitaar, trompet en zang.

bottom of page